Ik ben Henriette.

Ik ben Henriette van Wijk (1969) en woon samen met mijn partner en tweeling (2004) in een dorpje vlakbij Groningen genaamd Sauwerd. In 1995 ben ik , als geboren groningse, in Amsterdam afgestudeerd als verloskundige en heb een eigen praktijk in Haarlem en in Groningen gehad.

De afgelopen 13 jaren werkte ik als verloskundige in de Verloskundige Stadspraktijk te Groningen. In de loop der jaren dat ik werkte als verloskundige merkte ik dat er steeds meer zwangeren en kraamvrouwen waren die meer mentale steun nodig hadden dan ik als verloskundige kon bieden en tijd voor had. Ik ging op zoek naar een opleiding waarin ik meer kon betekenen voor deze groep vrouwen en begon in 2009 de Coachingsopleiding voor Verloskundigen van Amethist Developing People in Amersfoort.

Door deze opleiding leerde ik niet alleen ontzettend veel over mezelf maar kon ook veel meer betekenen als verloskundige/ coach voor deze groep vrouwen. In 2010 volgde ik nog een extra module over angst bij Amethist Developing People en ook nog een module Communicatievaardigheden. Het coachen deed ik in eerste instantie naast mijn werk als verloskundige maar dit werd al snel te veel. Ik koos voor de verloskunde en hierdoor raakte het coachen naar de achtergrond.

De afgelopen twee jaren stonden voor mij in het teken van veranderingen en zelfbezinning . Hierdoor kwam ik onder andere in aanraking met yoga . Dit raakte me zo diep en dacht dat kan ik ook. In 2016 volgde ik een opleiding tot zwangerschapsyoga docente bij Mudra in Amsterdam en heb mijn eigen zwangerschapscursus Yoga Bevalt opgezet. Sinds mei 2017 geef ik met veel plezier en passie de cursus Yoga Bevalt in Groningen. Hierin komen mijn passie over verloskunde, begeleiden/ coachen van zwangere vrouwen en yoga allemaal aan bod. Voor alles is een tijd en door de vele veranderingen op persoonlijk gebied besloot ik te stoppen met mijn werk als verloskundige en me te gaan richten op yoga en coaching.

De afgelopen maanden jaar ben ik een opleiding Coachen via de ICM gaan volgen om mijn gesprekstechnieken op te frissen en nieuwe methodes te leren en weer volop begonnen met het coachen van zwangeren en kraamvrouwen en moeders. Ik vind het weer een geweldige ervaring dat ik met coachen het verschil kan maken in de belevingswereld van zwangeren/moeders waardoor ze opnieuw geloven in hun eigen krachten en voldoende hierop durft te vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat positief denken over jezelf, de komende baring en de periode erna invloed heeft op het verloop van de zwangerschap en de beleving ervan. Het kleurt je herinnering positief en dat is veel waard. Dan start je het moederschap vol met stevigheid en kracht en dat gun ik iedereen. Naast yoga en mediteren houd ik van strandwandelingen, struinen over tweedehands marktjes op zoek naar schatten, heerlijk uit eten met vriend(inn)en en film kijken.

Jaarlijks organiseer ik in ons dorp een Running Dinner voor meer dan 30 stellen en heb een aantal evenementen (kledingruilbeurzen, benefieconcert, veilingen) georganiseerd voor een project in Oeganda waar ik in 2015 naar toe ben geweest. Verder geniet ik van wat er op mijn pad komt zoals nu mijn eigen Coachingspraktijk en cursus Yoga Bevalt

Meld je aan.

Neem je klachten en hierdoor jezelf serieus en gun je zelf een leven waarin je weer geniet van je zwangerschap of moederschap en meld je aan.
Made with