Wat vonden anderen?

Mijn ervaring met Henriette was tijdens mijn zwangerschap. Een periode waarin ik me kwetsbaar en onzeker voelde. Henriette was in staat om mij echt te raken met de juiste woorden, de rust en haar hartelijkheid.
Kenmerken die haar uniek en menselijk maken!
Henriette, jij hebt in ieder geval een heel warm gevoel bij mij achter gelaten en op de juiste momenten de juiste dingen gezegd! Nogmaals heel erg bedankt daarvoor!
(anoniem)
Ik wou je even berichten dat ik zondag ben bevallen van een prachtige dochter. Dankzij jou, Henriette, heb ik de bevalling super doorstaan. Ben totaal niet in paniek geraakt (iets waar ik van tevoren erg bang voor was) en heb er nog geen 13 uren over gedaan. Ik heb geleerd van de coaching dat ik de bevalling aan kan en dat controle uit handen geven niet per se slecht is maar dat bevallen ook loslaten is en vertrouwen hebben in jezelf en de mensen om je heen. Dat heeft me heel erg geholpen.
Heel erg bedankt hiervoor.
(Laura)
Via mijn verloskundige kwam ik terecht bij Henriëtte voor coaching. Ik had het gevoel helemaal niet te kunnen genieten van mijn zwangerschap en was - mede door veel buikpijn - heel erg bezig met wat er allemaal in mijn buik gebeurde. Zoveel dat ik daardoor niet bezig was met hoe leuk het is en hoe blij ik ben met het krijgen van een zeer gewenst kindje. Ik was alleen bezig met alles wat ik voelde en of dat wel goed was. Ik kwam er door vragen van Henriette al snel achter dat ik ging piekeren door onder andere mijn perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zowel in mijn zwangerschap als daarbuiten. Ze stelde mij tijdens coachingsbijeenkomsten vragen over mijn gedachten, mijn zwangerschap en mijn twijfels en onzekerheden. Soms best confronterende vragen waar ik over na moest denken en ook bleef denken na de coachingssessies. Maar ook vragen die mij lieten realiseren dat ik niet alles perfect hoef te doen (wat ik het liefst wel zou willen), dat je niet overal verantwoordelijk voor kunt zijn en dat het heel menselijk is om twijfels te hebben en onzeker te zijn. Henriëtte leerde mij daarnaast dat ik mag vertrouwen op mijn gevoel en dat het niet erg is om bij vragen om advies te vragen, zowel in mijn zwangerschap als in de werk- en relationele sfeer. Om mijn perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel soms los te laten omdat je niet overal invloed op hebt. Maar ik heb ook waardevolle tips gekregen over hoe ik nu en in de toekomst beter om kan gaan met twijfels, onzekerheden, perfectionisme en assertiviteit. Ik merk zowel in mezelf als in mijn omgeving dat ik nu veel beter in mijn vel zit en dat heb ik echt te danken aan de coaching van Henriëtte. Ik zou coaching dus zeker aanbevelen aan mensen die onzeker zijn, twijfels hebben of zich erg druk maken.

Dit geldt zeker ook voor mensen die niet zwanger zijn.
(Marieke)
Henriette ontmoette ik precies op het goede moment in mijn zwangerschap. Een zwangerschap die ik in eerste instantie bepaald niet vanaf een wolk beleefde.

De eerste maanden moest ik enorm wennen aan mijn veranderende lijf en werd ik regelmatig overmand door emoties en angst. Krijg ik ooit mijn oude lijf terug? Bevallen: kan ik dat wel? Ben ik wel een geschikte moeder? Henriette leerde me iets heel belangrijks: zwanger zijn is loslaten. En eigenlijk geldt dat ook voor bevallen en moeder zijn. Een eye opener voor mij, want ik ben iemand die graag alles 'onder controle' wil houden. Henriette leerde mij stukje bij beetje om weer in mijn kracht te gaan staan.

Om te vertrouwen op mijn lichaam, op mijn doorzettingsvermogen en op mijn mooie eigenschappen. En niet om me blind te staren op mijn toenemende gewicht, mijn minder sterke eigenschappen (waar ik mijn baby niet mee wilde belasten) en mijn angst voor de bevalling. Ze leerde me omdenken, loslaten en om vertrouwen te hebben in de toekomst.

En daardoor kan ik steeds vaker genieten van mijn zwangerschap. 😊

( Chantal)
In de afgelopen periode heb ik zowel de cursus Yoga Bevalt gevolgd als individuele coaching ontvangen van Henriette. Beide hebben bijgedragen aan een goede, (weer) ontspannen voorbereiding op de bevalling. De unieke combinatie van haar jarenlange ervaring als verloskundige, haar humor en nuchtere instelling maakt dat Henriette mensen op een laagdrempelige en hele fijne manier kan begeleiden. Ik ben ontzettend blij met haar hulp en begeleiding. Mede dankzij haar ben ik toch weer ontspannen toe gaan leven en uit gaan kijken naar de geboorte van ons tweede kindje. Uiteindelijk was het een ontzettend mooie geboorte (en geen "bevalling") in een heerlijke ontspannen sfeer thuis! Ik zou de coaching en de cursus aan iedereen willen aanraden.
(Astrid )
Op advies van mijn verloskundige heb ik contact opgenomen met Henriette. Door eerdere miskramen was ik erg onzeker over mijn huidige zwangerschap.
Henriette heeft me geholpen de miskramen een plekje te geven en me meer vertrouwen in mijn eigen lichaam laten krijgen. Hierdoor ontstaat er langzaam maar zeker meer ruimte voor het kindje dat zich nu ontwikkelt. Ze heeft me geleerd dat ik minder sterk hoef te zijn en dat ik hulp mag vragen, zowel van de mensen om me heen, als van bijvoorbeeld de verloskundige.
Henriette is een fijn oprecht mens, die de juiste vragen stelt en je zelf laat ontdekken. Ze dringt je niets op en er is alle tijd en ruimte voor alles wat zich aandient, vragen, emoties en onzekerheden. Door haar achtergrond als verloskundige en haar eigen moederschap heeft ze veel ervaring met zwangerschap en dat geeft een veilig gevoel.
Na een paar sessies is er voor mij voor mij veel veranderd en hoewel het pittig was, ging het op een fijne manier. Als je er zelf niet uitkomt en je zwangerschap niet voelt als een roze wolk, blijf daar dan niet zelf mee rondlopen, maar zoek hulp! En bij Henriette kan dat op een prettige, veilige manier!
(Bianca)De coaching van Henriette kan ik iedere zwangere aanraden. Ik ben blij dat ik mijzelf deze coachingsgesprekken heb gegund. Het heeft er voor gezorgd dat ik mij veel minder angstig voel en meer vertrouwen heb in mijzelf en mijn eigen kunnen ten aanzien van mijn zwangerschap en de bevalling. Eerdere vervelende ervaringen opgedaan bij mijn vorige bevalling en kraamperiode heb ik met behulp van Henriette kunnen verwerken en een plek kunnen geven. Henriette, jouw aanpak daarin was erg sterk. Je was begripvol maar nooit betuttelend en je zei waar het op stond op een respectvolle manier die mij in mijn eigen kracht zette. En wat een ontzettende mooie warme gespreksruimte heb jij! Een heerlijke ruimte waar ik mij geborgen voelde en echt tot mezelf kon komen. Ik zal nog vaak aan deze omgeving en onze gesprekken terug denken en mij gesteund en gesterkt voelen.
Bedankt daarvoor! 
(Angela) Ik , moeder van een zoontje van 3 jaar kwam met paniek klachten (die onder andere gerelateerd waren aan mijn ervaringen van mijn eerste kindjes bevalling) bij de verloskundige. Dit was tijdens een van mijn allereerste bezoekjes in het begin van mijn tweede zwangerschap. De verloskundige verwees mij door voor mijn paniek klachten naar Henriëtte, Coaching Bevalt.
Bij de eerste kennismaking klikte het en voelde ik mij op mijn gemak om te vertellen waar ik zo’n last van had. Henriëtte heeft een fijne aanpak die bij mij past. Een No- nonsens aanpak waarin ze mij een spiegel kon voorhouden hoe om te gaan met mijn paniek. Ze gaf mij handige en praktische inzichten die ik kon gebruiken als de paniek weer kwam opzetten. Ze heeft mij op weg geholpen om weer lief te zijn voor mijzelf en fijner tegen mijn zwangerschap aan te kijken. Hierdoor kan ik nu in mijn verlof ook echt genieten van de groeiende baby in mijn buik. De paniek is zo goed als weg. En als ie zo af en toe nog eens de kop op steekt dan weet ik wat ik kan doen om hem de baas te kunnen worden!
Naast Coaching Bevalt heb ik ook de cursus Yoga Bevalt bij Henriëtte gedaan. Daar heb ik ontzettend leuke aankomende moeders ontmoet. En onder leiding van Henriëtte hebben wij voorafgaand aan de yoga allerlei onderwerpen besproken rondom zwangerschap en geboorte. Elke praat sessie werd afgesloten met een uur yoga. In de yoga lessen leerde ik , hoe om te gaan met mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap en straks rond de bevalling. Ik ben nu 34 weken zwanger en voel mij ontspannen. En als ik aan de geboorte denk zie ik er niet meer zo tegen op!
(Jolanda )


Toen ik zwanger was mailde ik naar Henriette of ze me wilde plaatsen in de groep voor zwangerschapsyoga.  Ik dacht dat dat me zou helpen om met de angst voor opnieuw complicaties in mijn huidige zwangerschap om te gaan en omdat ik erg op zag tegen de bevalling. Ik kende Henriette al van mijn twee vorige zwangerschappen en zij kende mij ook nog.  Henriette vertelde dat ik beter coaching kon gaan doen dan de zwangerschapscursus. Na een gesprek viel er al zoveel last van mijn schouders dat ik de angst los kon laten en kon genieten van mijn zwangerschap. De  zwangerschap ging beter en de bevalling ging uiteindelijk heel goed. Heel erg bedankt voor je steun en je coaching.
(Samira)